ساندویچ پانل ضد حریق چیست؟ کاربرد، عملکرد و نحوه استفاده

ساندویچ پانل ضد حریق چیست؟ کاربرد، عملکرد و نحوه استفاده

ساندویچ پانل ضد حریق چیست؟ کاربرد، عملکرد و نحوه استفاده

()

در بحث پوشش های ضد حریق انواع مختلفی از پوشش ها معرفی می شوند که می توان از جمله آن به عایق ضد حریق با مصالح بنایی، پوشش ضد حریق با مصالح معدنی، رنگ های متورم شونده و پانل های ضد حریق اشاره کرد. در ذیل به بررسی انواع پانل ضد حریق میپردازیم.

معرفی پانل های ضد حریق

پانل ضد حریق محصولی هستند که دارای یک سیستم آتش بند و دود بند مناسب بوده که برای جلوگیری از انتشار آتش از طریق داکت های تاسیساتی بکار برده می شوند و ترکیب آن ها متشکل است از یک پانل پشم سنگ با دانسیته خیلی بالا و مقاوم در برابر حریق که علاوه بر آن سطح آن را با رنگ های مقاوم در برابر حریق پوشش داده اند و در مکان مناسب و مورد نظر نصب می نمایند.

این پانل ها را میتوان در محل عبور مقاطع تاسیسات و کابل های برق که می توانند از عوامل به وجود آمدن حریق باشند برش داده وآن ها را توسط بتونه های مخصوص مقاوم در برابر حریق پوشش داده سپس در محل نصب نمود.

های ضد حریق

پانل ضد حریق یا شیت های ضد حریق صفحاتی هستند که برای محافظت از ساختمان ها در برابر آتش سوزی استفاده می شوند. این پانل ها از موادی ساخته می شوند که در برابر آتش مقاوم هستند، و می توانند مدت زمان طولانی در برابر شعله های آتش مقاومت کنند. نام های دیگر پانل ضد حریق عبارتند از ساندویچ پانل ضد حریق، پانل پشم سنگ، شیت ها و صفحات ضد حریق

کاربرد پانل های ضد حریق

از جمله کاربرد این پانل ها این است که تمامی مقطع داکت تاسیساتی در سقف ها ودر دیوار ها را می توان با این روش آتش بند و دود بند نمود. توجه داشته باشید قبل از انتخاب پوشش حرارتی مورد نظرتان، حتما با یک مشاور در زمینه پوشش های ضد حریق صحبت کنید تا پوشش مناسب را با شرایط ساختمان خود، به درستی انتخاب کنید.

شما می توانید عملیات پاشش پوشش‌ های ضد حریق را توسط دستگاه شات کریت انجام دهید. پوشش ‌های ضد حریق معدنی و مصالح بنایی مقاوم در برابر حریق، می‌توانند در حدود 4 ساعت در برابر آتش مقاومت کنند. پوشش‌ ضد حریق معدنی بر پایه سیمان و مصالح بنایی هستند و به راحتی قابل ترمیم و لکه گیری دارند. صفحات و پانل های ضد حریق نیز می‌توانند تا 4 ساعت در برابر دمای حاصل از آتش سوزی مقاومت کنند.

باید توجه داشت که حتما قبل از استفاده از پوشش‌ های معدنی و رنگ‌ های ضد حریق، باید سطح مورد نظر را از هر گونه چربی و آلودگی پاک کنید. همچنین برای اینکه رنگ ضد حریق به ضخامت مورد نظر دست پیدا کند بهتر است از قلمو ها و غلطک برای رنگ آمیزی استفاده شود و عملیات اجرای رنگ ضد حریق در چند پاس انجام گیرد.

انواع پانل های ضد حریق

برخی از رایج ترین انواع پانل ضد حریق عبارتند از:

  • پانل های گچ
  • پانل های سیلیکات
  • پانل های آزبست یا پنبه نسوز
  • پانل های فیبر سرامیک
  • پانل های بتن مسلح

مزایای پانل ضد حریق

ضد حریق چیست

پانل های ضد حریق دارای ویژگی های خاصی هستند که ساختمان ها را در برابر حریق مقاوم می کنند.

  • عایق حرارتی
  • عایق صوتی
  • دوام
  • زیبایی
  • آسیب کم تر به محیط زیست
  • محافظت از ساختمان در برابر آتش سوزی
  • کاهش خسارات ناشی از آتش سوزی
  • افزایش ایمنی ساختمان
  • زمان ساخت سریع
  • قیمت مناسب
  • بسیار مقاوم در برابر حرارت مستقیم
  • قدرت چسبندگی بالا برای اتصال به ورقه ها
  • استاندارد های B1 و B2 برای مقاومت در برابر آتش
  • خاموش شدن سریع در اثر تماس با آتش و جلوگیری از انتقال شعله های آتش به نقاط دیگر

معایب پانل ضد حریق پشم سنگ

  1. ایراد پانل ضد حریق پشم سنگ، ساختار متخلخل آن است. ساختار متخلخل باعث می شود پیوند بین مولکولی کم شود و پشم سنگ از ورق جدا شود، و همچنین آب بتواند به داخل آن نفوذ کند.
  2. طول عمر نسبتا کوتاه

استانداردهای پانل های ضد حریق

پانل های ضد حریق باید مطابق با استانداردهای خاصی ساخته شوند. برخی از این استانداردها عبارتند از:

  • استاندارد ملی ایران (ISIRI)
  • استاندارد بین المللی (ISO)
  • استاندارد ASTM (انجمن آمریکایی آزمایش و مواد)
  • استاندارد B1 (یعنی در برابر حریق مقاوم هستند و آتش را پخش نمی کنند)
  • استاندارد B2 (یعنی خود خاموش شونده هستند و با دور شدن آتش خود به خود خاموش می شوند)

عوامل موثر بر قیمت اجرای پانل ضد حریق

پانل ضد حریق

قیمت نصب پانل های مقاوم حریق به عوامل مختلفی مانند نوع پانل، متراژ پروژه، نوع سازه و تجهیزات مورد نیاز بستگی دارد. در ادامه به بررسی هر یک از عوامل موثر در قیمت اجرای پانل ضد حریق می پردازیم:

نوع پانل

قیمت پانل ها با توجه به نوع عایق به کار رفته در آن ها متفاوت است. پانل های فلزی با عایق پلی یورتان، پشم شیشه و پشم سنگ رایج ترین انواع پانل ها هستند.

متراژ پروژه

قیمت نصب و اجرای پانل ضد حریق با افزایش متراژ پروژه افزایش می یابد. زیرا، زمان و نیروی انسانی مورد نیاز برای نصب افزایش می یابد.

نوع سازه

قیمت نصب پانل در سازه های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، نصب پانل ها در سقف های شیب دار سخت تر از نصب آن ها در سقف های مسطح است، بنابراین هزینه بیشتری دارد.

تجهیزات مورد نیاز

قیمت تجهیزات مورد نیاز برای نصب پانل ها نیز بر قیمت نهایی نصب تاثیر می گذارد. به عنوان مثال، استفاده از جرثقیل برای نصب پانل در ارتفاع بالا، هزینه بیشتری دارد. به طور کلی، هزینه نصب پانل ها در مقایسه با سایر مصالح مقرون به صرفه تر است.

مواد تشکیل دهنده پانل های ضد حریق

این پانل ها به صورت صفحاتی از جنس گچ ، اکسید منیزیم ، پشم سنگ ، پشم شیشه ، منیزیم ، فیبرهای سیمانی فشرده و غیره می‌ باشند . کارفرمایان می توانند بر حسب نوع نیازشان و بنا به نوع ساختمان از ضخامت‌ های 4 تا 45 میلی متری آن ها استفاده نمایند.

همان طور که گفته شد مواد تشکیل دهنده صفحات و پانل ضد حریق به صورت قطعات پیش ساخته ای می باشند که دارای مواد سازنده گوناگونی همانند ورمیکولیت ، گچ ، پشم سنگ ، منیزیم ، اکسید منیزیم ، فیبرهای سیمانی فشرده و… می باشند.

این پانل ضد حریق قابلیت حفاظت سازه های فلزی، داکت ها ، سقف ها ، کف ها و دیوار ها را در برابر حریق ساعت دارند . به طور کلی میزان استفاده از پانل ضد حریق در مقایسه با پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی و معدنی و یا رنگ های متورم شونده کمتر است اما در برخی موارد که پس از اجرای سایر مراحل یا پس از اعمال برخی از تغییرات و تعمیر های سازه ای که نیاز به پوشش دهی المان های بیشتر می باشد و یا در پوزیشن هایی که امکان اسپری کردن به دلیل محدودیت فضا یا دمای پایین وجود نداشته باشد، استفاده از پانل ضد حریق می تواند بسیار مفید و قابل کاربرد باشد.

ویژگی های پانل ضد حریق

ضد حریق

پانل ضد حریق مانند سایر پانل ها از سه لایه تشکیل شده است ولی در لایه ی میانی از پانل یا شیت ها از پشم سنگ استفاده می شود که در برابر دما های بالا از خود مقاومت نشان می دهند. پانل ضد حریق برای مصارف خاص صنعتی نیز قابل استفاده هستند به عنوان نمونه مانند گرم خانه با دمای بالای 70 درجه سانتی گراد و کوره های پخت قابل استفاده است.

این نوع پانل ضد حریق تحمل دماهای بالا تا 2000 درجه سانتی گراد را دارند و علاوه بر آن ویژگی هایی از قبیل زیبایی و سرعت بالا در ساخت و همچنین ویژگی های منحصر به فرد دیگری نیز دارند. از مهم ترین ویژگی های پانل ضد حریق می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

  • این پانل ها از استاندارد هایی مثل استاندارد های B1 و B2 را برای خطر آتش سوزی گذرانده می شوند و تاییدیه سازمان را دریافت می نمایند.
  • هنگامی که آتش سوزی رخ می دهد در اثر حرارت بالا از خود قطره های آتش زا و یا ذرات شعله ور ایجاد نمی کنند.
  • بعد از تماس با شعله مستقیم آتش بلا فاصله خاموش می شوند و این امر سبب می شود که از گسترش آتش جلوگیری نمایند.

جمع بندی و چند نکته درباره پانل ضد آتش

پوشش های ضد حریق مصالح بنایی و معدنی و همچنین رنگ های ضد حریق نسبت به پانل ضد حریق کاربردی تر هستند و طول عمر بیش تری نیز دارند به جز مواردی خاص که به علت کمبود فضا و پیش رفت مراحل عملیات ساختمانی که پانل های ضد حریق کاربردی تر هستند.

پانل های ضد حریق یکی از راه های موثر برای محافظت از ساختمان ها در برابر آتش سوزی هستند. این پانل ها انواع مختلف دارند و می توانند برای محافظت از انواع مختلف سازه استفاده شوند. پانل های ضد حریق باید توسط یک تیم متخصص نصب شوند و به طور منظم چک شوند. نصب صحیح پانل های ضد حریق می تواند به اطمینان از عملکرد صحیح آنها کمک کند. نگهداری صحیح از پانل های ضد حریق می تواند به افزایش طول عمر آنها کمک کند.

پوشش های ضد حریق انواع مختلفی دارند که یکی از آن ها پانل ضد حریق هستند و جنس آن ها ترکیبی از ورمیکویت (در اکثر پوشش ها استفاده می شود) گچ، پشم سنگ، پشم شیشه، منیزیم و غیره می باشد که ضخامت آن ها بین 4 الی 4 و نیم سانتی متر است و برای محافظت از داکت ها و تاسیسات و غیره در برابر حریق استفاده می شوند و تا دمای تقریبی 2000 درجه را تحمل می نمایند. میتوانید برای استعلام قیمت پوشش ضد حریق با ما در تماس باشید.


سوالات متداول درباره پانل عایق حریق

عملکرد پانل های ضد حریق چگونه است؟

پانل های ضد حریق از موادی ساخته شده اند که در برابر آتش مقاوم هستند. این مواد به گونه ای طراحی شده اند که در هنگام آتش سوزی منبسط شوند و یک لایه محافظ در برابر شعله های آتش ایجاد کنند.

پانل ضد حریق در کجاها قابل استفاده است؟

شیت های ضد حریق در انواع مختلف ساختمان ها استفاده می شوند. از جمله: ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی و دولتی، کانکس ‌ها، سوله‌ ها، کوره های پخت، و گرم خانه هایی که دمای بالای 70 درجه دارند.

چه نوع پانل ضد حریق برای ساختمان من مناسب است؟

نوع پانل ضد حریق که برای ساختمان شما مناسب است به عوامل مختلفی مانند نوع ساختمان، کاربری ساختمان و بودجه شما بستگی دارد.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up