()

پوشش ضد حریق | انواع آن و نحوه اجرا | قیمت‌دهی آنلاین

پوشش‌های مقاوم حریق یا ضد حریق، متریالی خاص هستند که روی سطوح مختلف سازه پاشیده شده و از انتقال گرمای ناشی از آتش سوزی، به سطوح فلزی و اسکلت اصلی ساختمان جلوگیری میکنند. شرکت آذر ایستا با حدود یک دهه تجربه در اجرای انواع پوشش‌های ضد حریق معدنی، رنگ و مصالح میتواند مشاور و مجری خوبی برای پروژه‌های شما باشد. در این مطلب به طور کامل به هر چیزی که مربوط به ضدحریق باشد، پرداخته شده و اطلاعات مفیدی را به شما میرساند.

ویدئو زیر سازی جهت اجرای پوشش ضدحریق مواد معدنی

 

همه‌ی نسل بشر برای زندگی خود نیازه به امنیت داشته، دارد و خواهد داشت. امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی و ساخت و سازهای عظیمی که در حال رخ دادن است، خیلی از ساختمان و سازه‌ها باید دارای استانداردهایی باشند که یکی از آنها داشتن پوشش ضد حریق است. با پوشش ضدحریق دقیقا چه نوع امنیتی ایجاد میشود؟ همان طور که از نام آن مشخص است، سازه را از خطر آتش سوزی در امان نگه میدارد.

11 scaled
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا
به پوشش ضد حریق، فایرپروف (fireproof) نیز گفته میشود
زیرسازی-پوشش-ضد-حریق-مواد-معدنی
زیرسازی جهت اجرای پوشش ضدحریق مواد معدنی

با این پوشش شما سازه‌تان را به نوعی بیمه آتش سوزی میکنید، البته نه به آن معنی که خسارت به شما پرداخت شود، بلکه جلوگیری میکند از وقوع اتفاقات ناگوار و هزینه‌های گزاف بازسازی ساختمان. در این مطلب قرار است، صفر تا صد نحوه‌ی اجرای، انواع پوشش، نکات و مواردی کلیدی در رابطه پروژه پوشش ضد حریق رو یاد بگیرید و اطلاعات مفیدی را کسب کنید. تیم تولید محتوای آذر ایستا همیشه سعی کرده بهترین و کامل ترین مطالب رو برای شما آماده کند.

ویدئو نحوه پاشش پوشش ضد حریق روی سطح

از پلاسکو چه درسی میگیریم؟

قطعا شما هم فاجعه پلاسکو را به خاطر دارید، خیلی پرداختن به آن و شکافتن دل اتفاق مناسب نیست و موضوع بحث ما هم نخواهد بود. اما میدانید اگر در ساختمان پلاسکو از پوشش ضدحریق استفاده شده بود، قطعا همچین فاجعه‌ای به بار نمیامد. علت ریزش ساختمان پلاسکو برمیگردد به مدت طولانی آتش سوزی در آن و از آنجایی که بعد از مدت کوتاهی دمای آتش به حد فاجعه باری زیاد میشود و دیگر قادر به تحمل وزن سازه نیست.

آتش سوزی ساختمان | آذر ایستا بنا
آتش سوزی ساختمان

موضوعاتی مثل ریزش ساختمان، خرابی های شدید و… پیش میاید. پس یکی از درس هایی که میتواند این فاجعه انسانی با آن حد از تلفات برای ما داشته باشد، پیشگیری از ریزش ساختمان و ساخت و ساز اصولی است. خیلی از افراد آشنایی خاصی با پوشش ضد حریق ندارند و نمیدانند اصلا چه معنی است، اگر بخواهیم به طور خلاصه آن را شرح دهیم، بدین صورت خواهد شد.

تعریف: پوشش ضد حریق لایه‌ای محافظت کننده است که روی ستون ها و تیرهای اصلی و فرعی یک ساختمان کشیده میشود تا به طور قطعی از ریزش سازه جلوگیری کرده و از 1 تا 4 ساعت در برابر حریق مقاومت کند (بسته به نوع پوشش).

در واقع وقتی یک ساختمان دچار حریق میشود، حدودا 10 دقیقه بعد دمای فولاد و فلزات بکار رفته در ساختمان به 500 درجه سانتی گراد میرسد و این دما میتواند خیلی خطرناک باشد، چون دقیقا دمایی است که باعث خم شدگی و نرم شدن فلزات میشود. حالا اینجا است که ضد حریق به کمک ما می آید و نمیگذارد دما به اون شدت برسد.

برخی از سازه هایی که به پوشش ضد حریق نیاز دارند

ساختمان‌های تجاریپالایشگاه‌های پتروشیمی
ساختمان‌های مسکونیکارگاه‌های ساخت و تولید
مراکز خریدسوله‌های صنعتی
کارخانه‌هامراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها
انبارهای مختلفمعادن
پوشش ضد حریق یا Fire Proof چیست؟ | آذر ایستا بنا
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

چجوری میشه سازه رو ضد حریق کرد؟

این سوال جواب ساده‌ای دارد، شما باید سازه را با پوشش ضد حریق بیمه کنید. وقتی روی تمام ستون های اصلی و متریال های فلزی یک سازه پوشش ضد حریق اجرا شود، خوب مشخصا با حوادث ناگهانی، فولادهای به کار رفته در استخوان بندی سازه دچار نرم شدگی، لغزش و در نهایت آسیب دیدن سازه یا حتی در مواقعی ریزش آن نمیشود.

همیشه این جمله رو شنیدیم که پیشگیری بهتر از درمان است، اما خوب این قصه فقط برای بیماری های بدن ما نیست. تو هر موضوعی رعایت شود میتواند به شدت خسارات و هزینه ها رو پایین بیاورد. البته پوشش ضد حریق ساختمان هم جزو همین پیشگیری ها است.

پوشش ضد حریق چگونه از انتقال گرما به سطح جلوگیری میکند؟

1 scaled
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

این موضوعی کمی تخصصی است. زمانی که سطحی از پوشش ضد حریق پوشانده میشود، در واقع یک لایه محافظ ایجاد میکند. زمانی که آتش در ساختمان ایجاد شده و  شروع به پیشروی میکند، بعد از مدت کوتاهی به سطوح اصلی سازه میرسد و اینجا است که پوشش به کمک ما خواهد آمد.

موادی که پوشش ضد حریق از آنها ساخته میشود، به صورت انبساطی عمل میکنند. یعنی بعد از رسیدن آتش، خود را فدا کرده و به صورت انبساطی میسوزند و همینطور به این سوختن ادامه میدهند تا از انتقال گرما به سطح اصلی جلوگیری شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که

مقدار مقاومت پوشش ضد حریق در برابر حریق کاملا وابسته به نوع و کیفیت پوشش است.
البته که پوشش ضد حریق جدا از بحث آتش سوزی، به موضوعات دیگری مثل “جلوگیری از تولید گازهای سمی در برابر آتش”، “جلوگیری از رشد باکتری و قارچ در دل ساختمان” و “جلوگیری از زشت شدن و تغییر شکل ظاهر سازه” کمک میکند. در واقع شما با اجرای پوشش ضدحریق روی سازه خود یک تیر و چند نشان خواهید زد.

پوشش ضد حریق از چه موادی ساخته میشود؟

ماده اصلی آن‌ها ورمیکولیت است که خاصیت ضد حریق بودن را به ما اهدا میکند. اما مواد معدنی مختلفی مثل گچ، سیمان و مواد آلی در ترکیب پوشش ضد حریق (فایرپروف) وجود دارد. بستگی دارد که شما دقیقا چه نوعی از پوشش را استفاده کنید. هزینه هر کدام از آن ها نیز متفاوت خواهد بود.

در ادامه به طور مفصل به هر کدام از پوشش های ضد حریق خواهیم پرداخت، توجه کنید که ماهیت اصلی کار همان جلوگیری از نفوذ گرما به سطوح اصلی سازه است. اما خوب با توجه به متراژ ساختمان، نوع سازه و یا تمایل شما میتواند انتخابتان متفاوت باشد. هر کدام از انواع پوشش ضد حریق مزایا و معایبی دارند که به طور کامل با آنها آشنا خواهیم شد.

فایرپروف چیست و قوانین اجرای آن | آذر ایستا بنا
پوشش اجرا شده توسط آذر ایستا

توضیح مفصل انواع پوشش ضد حریق

پوشش ضد حریق با مصالح بنایی

پوشش مقاوم حریق با رنگ های ضد حریق

پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی

پوشش ضد حریق کابل

پوشش ضد حریق با مصالح بنایی

متریال استفاده شده در این نوع پوشش ضد حریق ماسه سیلیکاته مخصوص شات کریت (04)، سیمان و آب میباشند که توسط دستگاه های مخصوص پاشش بر روی المان های سازه‌ای پاشش میشود.

اجرای پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی

در اجرای این پوشش های ضد حریق ابتدا باید محیط المان فلزی را با میلگرد 8 و رابیتس طبق دستور العمل زیر سازی نمود، به طوری که رابیتس به طور کامل با سطح فلز درگیر و توسط میلگرد نگه داشته شود. سپس ماسه و سیمان و آب توسط میکسر دستگاه های شات کریت ترکیب میشوند و به سطوح المان های فلزی پاشش میشوند.

طبق دستور العمل آتش نشانی و مطابق آئین نامه IBC 2015، ضخامت لازم برای مقاوم سازی 2 ساعته در مقابل حریق، بر روی تیرهای فلزی حداقل سی و هشت میلی متر و برای ستون ها بیست و پنج میلی متر است.

مزایای پوشش ضد حریق با مصالح بنایی

  • این متریال ارزان تر از سایر پوشش های ضد حریق میباشد.
  • اجرای این نوع پوشش نسبت به سایر پوشش ها راحت تر میباشد.
  • لکه گیری پس از تخریب این پوشش ساده تر میباشد چون مصالح آن به راحتی در دسترس است.

معایب پوشش ضد حریق با مصالح بنایی

  • وزن مخصوص این متریال زیاد میباشد (حدودا 2200کیلوگرم بر مترمکعب) و سازه را سنگین می کند.
  • چون ضخامت کار زیاد است ظاهر آن نامناسب است.
  • در پروژه های مرتفع و 3 ساعته، به دلیل وزن مخصوص بالا، احتیاج به محاسبه تحمل وزن آن بر سازه دارد.

قیمت اجرای پوشش ضد حریق با مصالح بنایی

قیمت اجرای پوشش ضد حریق با مصالح بنایی به المان های زیادی بستگی دارد که برای قیمت گذاری پروژه احتیاج به رویت وضع موجود سازه و نقشه های سازه میباشد، اما اگر بخواهیم اجرای پوشش را بدون در نظر گرفتن خرید مصالح در نظر بگیریم، برای 2 ساعت مقاومت ما بین 24000 تومان – 35000 تومان برای هر متر مربع سطح کار پایانی متغییر میباشد. اما خرید مصالح هم بستگی به قیمت روز میلگرد و رابیتس، ماسه و سیمان دارد.

پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی

پوشش-مقاوم-حریق-مواد-معدنی
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

متریال استفاده شده در این نوع پوشش ضد حریق مصالح معدنی و آب میباشند که توسط دستگاه های شاتکریت ماردونی به سطوح المان های فلزی سازه پاشش میشود.

مصالح معدنی از چه موادی تشکیل می شوند؟

مصالح معدنی ترکیبی از کانی های معدنی مثل ورمیکولیت‌ها، پرلیت‌ها، دولومیت ها،الیاف گچ یا سیمان و غیره می باشد.

مزایای پوشش ضد حریق با مصالح معدنی

  • وزن مخصوص این پوشش سبک تر از پوشش با مصالح بنایی است (حدود 480کیلوگرم بر متر مکعب) بنا بر این سازه سنگین نمی شود.
  • ظاهر کار تمیزتر می شود چون ضخامت این پوشش کم تر است.
  • در پروژه های بلند مرتبه احتیاجی به محاسبه و برآورد اضافه وزن بر سازه نیست.
8 scaled
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

معایب پوشش ضد حریق با مصالح معدنی

  • هزینه این متریال بیش تر از پوشش ضد حریق مصالح بنایی (حدود 40%) است.
  • در صورت تخریب بخشی از پوشش سازه، لکه گیری سخت تر است چون متریال به راحتی در دسترس نیست.
  • اگر اجرا به درستی صورت نگیرد ممکن است پوشش دچار تبله شود.

نحوه اجراء پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی

در اجرای این پوشش ها ابتدا باید سطوح المان های فلزی به خوبی شست و شو شود سپس سطوح فلزی توسط پین کوب و توری مرغی زیر سازی می شود. نوع زیر سازی با توجه به نوع متریال تایید شده هر شرکت ضد حریق متفاوت است.

چون استانداردهای متریال های ضد حریق برای شرکت های پوشش ضد حریق مختلف متفاوت است مثلا ممکن است برخی شرکت ها ملزم باشند تمام سطح فلز را زیر سازی نمایند و برخی شرکت ها فقط چهل در صد برخی المان ها را زیر سازی شوند که با توجه به استاندارد Efectise متریال مورد استفاده شرکت آذر ایستا بنا احتیاج به اجرای زیرسازی برای کل سازه نمی باشد. پس از اجرای زیر سازی متریال ضد حریق و آب توسط دستگاه های شات کریت با هم ترکیب می شوند، سپس بر روی سطوح فلزی پاشش می شوند.

انواع متریال پوشش ضد حریق معدنی

متریال معدنی پایه گچی

این متریال پوشش ضد حریق بر پایه گچ بوده و رنگ آن سفید میباشد. ولی در طبقات منفی و نماهای ساختمان قابل استفاده نمیباشد، چون نباید در تماس با رطوبت باشند.

انواع-متریال-پوشش-ضدحریق-معدنی

متریال معدنی پایه سیمانی

این متریال بر پایه سیمان میباشد و در اغلب ساختمان های اسکلت فلزی بیش تر از این مصالح برای پوشش ضد حریق استفاده می شود.

ضخامت پوشش ضد حریق با مصالح معدنی

با توجه به استاندارد دریافت شده برای متریال پوشش ضد حریق ضخامت نیز متفاوت میباشد. مثلا برخی متریال استاندارد سازمان تحقیقات را دارند و ضخامت آن ها بیش است. ولی برخی متریال دیگر استاندارد یو ال ترکیه دارند و ضخامت پاشش آن ها کمتر است. با توجه به متریال مورد استفاده شرکت آذر ایستا بنا که fr1700 شرکت نوید رنگ پدرام میباشد، استاندارد efectise و سازمان تحقیقات را دریافت نموده و کمترین ضخامت ممکن را اجراء مینماید.

قیمت اجرای پوشش ضد حریق با مواد معدنی پایه سیمانی

پوشش ضد حریق با مواد معدنی پایه سیمانی

قیمت اجراء با مواد معدنی به المان‌های زیادی بستگی دارد که برای قیمت گذاری پروژه احتیاج به رویت وضع موجود سازه و نقشه های سازه میباشد. اما به طور متوسط  اجرای پوشش را برای 2 ساعت مقاومت ما بین 50000 تومان – 95000 تومان در نظر داشت باشید. برای هر متر مربع سطح کار پایانی، در تهران و کرج متغییر می باشد.

پوشش مقاوم حریق با رنگ های ضد حریق (متورم شونده)

رنگ ضد حریق یا متورم شونده یکی از گرانترین پوشش های ضدحریق حال حاضر میباشد. پس از رسیدن آتش به سطح این رنگ ها پف میکنند و یک لایه مقاوم به وجود می آورند و مانع از رسیدن حریق به سطح فلز می شوند.

اجرای پوشش ضد حریق با رنگ های متورم شونده

برای اجرای این پوشش باید ابتدا سطح فلز شست و شو شود. سپس در چند پاس با پیسوله رنگ ضد حریق به سطح فلز پاشش شود.

5 scaled
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

مزایای رنگ‌های ضد حریق

  • این پوشش ها چون ضخامت کمی نسبت به سایر پوشش ها دارند، ظاهر زیبایی دارند.
  • سرعت اجراء بسیار زیاد می باشد.
  • وزن مخصوص این پوشش کم می باشد، در نتیجه در وزن سازه تاثیر ناچیزی دارد.

معایب رنگ‌های ضد حریق

  • قیمت این پوشش ها بسیار گران میباشد.
  • لکه گیری این پوشش ها نیز سخت میباشد چون متریال آن به راحتی در دسترس نیستند.

پوشش ضد حریق کابل

ترکیبات پوشش ضد حریق کابل شامل رزین های ترمو پلاستی که بر پایه ی آب هستند، فیبر های غیر قابل حریق و غیر آلی، پرکننده ها، رنگدانه ها و مواد شیمیایی ضدحریق مختلف می باشد. که در مقابل آتش سوزی از کابل ها محافظت و از گسترش آتش سوزی جلوگیری میکند.

در هنگام وقوع آتش سوزی، حجم زیادی از حرارت ناشی از تحریق بوسیله کابل ها انتقال پیدا میکند. که با استفاده از پوشش های ضد حریق کابل، از بسیاری خسارات مالی و جانی جلو گیری میشود.

پوشش ضد حریق کابل

کاربرد پوشش ضد حریق کابل

با توجه به مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، طراحی مسیرهای ارتباطی که محل عبور کابل های برق است، باید به گونه‌ای باشد که از گسترش آتش سوزی جلوگیری کند. پس اگر بتوانیم پوشش عایق را بر روی کابل ها اجرا کنیم تا در زمان تعیین شده از گسترش آتش سوزی جلوگیری کنیم، از خسارات جانی و مالی بسیاری جلوگیری کردیم.

در بسیاری از پروژه‌های حساس بحث زون بندی و محافظت از کابل ها مطرح است. که در صورت حریق باعث نابودی بسیاری از تجهیزات و کابل های گران قیمت میشود. با استفاده از پوشش ضد حریق کابل از این موضوع تا حدودی جلوگیری میشود.

4 scaled
پروژه اجرا شده توسط آذر ایستا

خواص پوشش ضد حریق کابل

پوشش ضد حریق کابل وقتی در مقابل آتش سوزی قرار می گیرد. طی یک سری واکنش های شیمیایی، فرآیند گرماگیری ایجاد می کنند، که با توجه به این واکنش‌ها گازهای خنک کننده‌ای آزاد میشود. این گازها با حرارت مقابله میکند و از پخش و سرایت آتش سوزی جلوگیری میکند. همچنین یک لایه‌ی عایق از جنس ذغال تولید میشود که این لایه تقریبا 2 برابر لایه‌ی اولیه پوشش میباشد.

مزایای پوشش ضد حریق کابل

این نوع پوشش علاوه بر عایق حریق بودن، که از بزرگ ترین محاسن آن است. محاسن دیگری هم دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد

  • انعطاف کابل‌ها پس از اجرای پوشش: بعضی از کاربران فکر میکنند پس از اجرای پوشش کابل ها سفت و غیر قابل حرکت میشوند. ولی اصلا به این شکل نیست. کابل ها انعطاف خود را حفظ کرده و پوشش هیچ تاثیری بر انعطاف کابل ها ندارد.
  • این پوشش نه تنها در برابر حریق مقاومت بالایی دارد. بلکه در شرایط آب و هوایی نامناسب مانند (رطوبت بالا، نور شدید و بارندگی) مقاومت دارد و سالم می ماند.
  • طول عمر بالای این محصول و مقاومتش باعث شده است در هزینه های تعمیر و ترمیم دوباره، صرفه جویی شود.
  • پوشش ضد حریق کابل فاقد هر گونه گاز سمی بوده که این ویژگی باعث میشود در هنگام آتش سوزی آسیب های بیشتری وارد نشود و در هنگام اجرا هم گاز سمی تولید نمیکند.

نحوه اجرای پوشش ضد حریق کابل

پوشش ضد حریق کابل عموما از نوع پاششی میباشد که بوسیله دستگاه های مخصوص انجام می شود و بسیار سازگار با محیط است. اما به وسیله‌ی قلمو هم قابل اجرا خواهد بود که به نوع سازه و شرایط پروژه که چقدر در مقابل حریق باید مقاومت کند و ضخامتش چقدر باشد بستگی دارد. .ولی عموما 3/2 میلیمتر ضخامت دارند.

زمان بندی‌های مختلفی مطرح شده است که طی آنها ضخامت و در نتیجه نحوه اجرا تعیین میشود. لازم به ذکر است این زمان بندی‌ها در دمای 20 درجه سانتی گراد است.

  • زمان خشک شدن با تماس دست: 6 ساعت
  • زمان خشک شدن برای گرد و غبار: 3 ساعت
  • زمان خشک شدن کامل: 24 ساعت

اهمیت پوشش های ضد حریق در ساختمان

پوشش های ضد حریق وظیفه دارند تا به هنگام آتش سوزی ساختمان را از سازه در برابر آتش محافظت نمایند. وقتی در یک ساختمان آتش سوزی رخ میدهد حرارت به سطح فلز میرسد و بالا رفتن درجه حرارت، باعث خمش فلز میگردد و در نتیجه سازه تخریب میگردد و ساختمان فرو میریزد. اما اجرای پوشش ضد حریق موجب میگردد، پس از آتش سوزی یک زمان دو الی سه ساعته فلز در برابر آتش مقاومت نماید.

این زمان هم به ساکنین اجازه میدهد که ساختمان را ترک کنند و هم به مامورین سازمان آتش نشانی این فرصت را میدهد تا آتش را مهار کنند و مانع از فروپاشی سازه و ساختمان گردند. در نتیجه پوشش های ضد حریق هم از لحاظ مادی و هم از لحاظ حیاتی برای ساکنین یک ساختمان مفید هستند.

ویژگی‌های اجرای پوشش ضد حریق شرکت آذر ایستا بنا

برای شرکت آذر ایستا بنا کیفیت کار و هم چنین رضایت کار فرما بسیار اهمیت دارد. برای تمامی اکیپ های مجری دستگاه ماردونی تهیه نموده است. پس از اجرای پوشش های ضد حریق با توجه به قوانین شهرداری برای پایان کار تاییدیه پوشش های ضد حریق باید توسط سازمان آتش نشانی صادر شود.

لوگو | آذر ایستا بنا
لوگو آذر ایستا

صدور تاییدیه از طرف سازمان آتش نشانی به این صورت است که پس از اجرای پوشش های ضد حریق شرکت مجری باید در خواست بازدید آتش نشانی را در کارتابل انجام دهد، سپس بازرسین محترم سازمان آتش نشانی برای بازدید میدانی به کارگاه مربوطه میروند و در صورتی که اجرا به صورت کامل و جامع انجام گردیده باشد، کار را تایید مینمایند.

شرکت آذر ایستا بنا با توجه به کیفیت اجرا و سرعت قابل توجه اجرایش توانسته است، تاییدیه سازمان محترم آتش نشانی را در تمامی پروژه های انجام شده در اولین بازدید کسب نماید.

99

پس از گذشت ده سال از سابقه تاسیس، اکنون با بیش از هشتصد هزار متر مربع اجرایه موفق و بیش از یکصد نفر پرسنل فعال و اکیپ های مجرب یکی از شرکت‌های موفق در زمینه اجرای پوشش های ضد حریق میباشد. این شرکت توانسته است محدوده فعالیت خویش را نیز گسترش دهد و علاوه بر شهر تهران در شهر هایی مثل قزوین، کرج، مشهد و… نیز مجری پروژه های پوشش های ضد حریق باشد.

——————————————

سوالات متداول پوشش ضد حریق

 

پوشش ضد حریق چیست ؟

یک لایه محافظتی که روی سطوح اصلی بنای ساختمانی کشیده میشه و باعث تحمل بیشتر گرما در زمان آتش سوزی میشود.

نحوه قیمت گذاری پوشش ضد حریق ؟

قیمت پوشش ضد حریق، عددی ثابت نخواهد بود. بلکه با توجه به پروژه و متراژ ساختمان محاسبه و به کارفرما اعلام میشود.

محاسبه‌‌گر قیمت آذر ایستا چگونه عمل میکند؟

به راحتی با مراجعه به صفحه و پرکردن موارد مربوطه، سیستم، قیمت تقریبی اجرای پوشش ضد حریق برای سازه شما را نمایش خواهد داد.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

29 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.