با توجه به پیش رفت روز افزون صنعت ساختمان و تکنولوژی، احتمال حریق در ساختمان و اماکن هم افزایش می یابد و همیشه بشر در پی ایمنی هم به دلایل جانی و مالی بوده است. حال یکی از مباحثی که هم سازمان آتش نشانی و مقررات ملی ساختمان اجبار کرده پوشش ضد حریق می باشد که ما در این مقاله می خواهیم در مورد پوشش ضد حریق پایه سیمانی ، مزایا و معایب آن با شرح عکس و نمایش فیلم برای شما توضیح دهیم.
عناوین اصلی این مطلب
پوشش ضد حریق چیست؟
به پوششی که برروی تمامی المان های سازه ای یا برروی سطوح باربر اجراء می شود که در مقابل حریق با توجه به ضوابط سازمان آتش نشانی بین 1-3 ساعت در دمای 500-750درجه سانتیگراد با توجه به کاربری که در امان بماند. شاید برای شما سوال پیش بیاید که اصلا چرا باید سازه در مقابل حریق در امان بماند؟
خب جواب سوال شما خیلی ساده هستش، در صورتی که حریق در سازه اتفاق بیوفتد و سیستم اطفاء به خوبی نتواند وظیفه خود را انجام دهد باید مامور آتش نشان وارد عمل شود که ساختمان را خاموش کند، این پوششی که انجام می دهیم باعث میشه که تا زمانی که مامور آتش نشانی حریق را خاموش کند برای سازه اتفاقی رخ ندهد و تخریب پیش نیاید.
پوشش ضد حریق پایه سیمانی چیست و از چه متریالی ساخته شده است؟
پوشش ضد حریق پایه سیمانی یا همان پوشش ضد حریق ماسونری یا پوشش ضد حریق با مصالح بنایی هم نامیده می شود که مطابق با مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و آیین نامه IBC و سازمان آتش نشانی به پوششی گفته می شود که با زیرسازی توری رابیتس و میلگرد به صورت جوشی برروی تمامی المان های سازه ای مطابق عکس زیر اجراء شود و سپس برروی زیر سازی انجام شده بتن با ماسه سیلیکاته 04 مطابق جدول IBC که در زیر آمده شاتکریت شود.
یکی از مولفههای حائز اهمیت در تامین ایمنی ساختمانها در برابر حریق، اجرای پوشش ضد حریق است. این پوششها با استفاده از مواد مختلفی مانند سیمان، گچ، آتشخاموشکنندهها و مواد شیمیایی پایه آب تهیه میشوند و بر روی سطحهای ساختمانها اعمال میشوند.
ورمیکولیت یک ماده آتشخوار و سبک است که به عنوان پوشش ضد حریق استفاده میشود. این ماده از ترکیب سلیکات آهن، آلومینیوم، منیزیم متورق و هیدراته تشکیل شده است. در فرآیند تهیه ورمیکولیت خام، آن را با استفاده از حرارت شکفته میکنند و وزن مخصوص آن نیز کاهش مییابد. ساختار بنیادین ورمیکولیت در دماهای بالا به عنوان یک عایق مناسب عمل میکند و در تلفیق با سیمان ملات، پوشش ضد حریق کارآمدی را ایجاد میکند.
درباره پوشش ضد حریق بیشتر بخوانید: شرکت های مجری پوشش ضد حریق
مزایای پوشش ضد حریق پایه سیمانی
- ارزان بودن اجراء و مصالح
- تهیه مصالح توسط کارفرما و در دسترس بودن مصالح
- استفاده از مصالح بومی و به کارگیری نیروی کار ایرانی
- عدم تبله کردن به مرور زمان
- لکه گیری ساده پس از تخریب قسمت های اجراء شده توسط بقیه اکیپ ها
معایب پوشش ضد حریق پایه سیمانی
- سنگین بودن پوشش (وزن مخصوص 2200کیلوگرم بر متر مکعب)
- زمانبر بودن اجراء به نسبت پوشش ضد حریق پایه معدنی
- ضخامت بیشتر به نسبت پوشش ضد حریق معدنی و رنگ متورم شونده
در چه پروژه های نمی توان از پوشش پایه سیمانی استفاده کرد؟
در پروژه های با کاربری پتروشیمی و یا کابری پر خطر اجازه استفاده از پوشش ضد حریق با پایه سیمان وجود ندارد ، اما در مابقی پروژه ها با استعلام از مهندس محاسب پروژه برای وزن بارمرده به وجود آمده پس از اجراء و تائید مهندس محاسب امکان اجراء تا این تاریخ وجود دارد.
قیمت اجراء پوشش پایه سیمانی چقدر است؟
قیمت اجراء این نوع پوشش به المان های زیادی بستگی دارد که من به صورت خلاصه توضیح می دهم اما اگر بخواهید به صورت کلی مطالعه کنید باید این مقاله (محاسبه قیمت پوشش ضد حریق) را مطالعه نمایید. قیمت اجراء این نوع پوشش بسته به نوع سقف، مقدار متراژ کار، تیغه های داخلی و یا اجراء تاسیسات و… دارد که در تهران و کرج از متر مربع سطح پایانی 27.000 تومان الی 40.000 تومان متغییر می باشد که پس از در خواست کارفرما برای بازدید پروژه توسط تیم کارشناسی ما به صورت دقیق توسط پیش فاکتور اعلام می گردد.
هزینه متریال مصرفی چقدر می باشد و چه مصالحی برای اجراء می خواهد؟
متریال مصرفی شامل میلگرد 8 ساده ، الکترود 3 ، توری رابیتس 600 گرمی، سیمان تیپ 2، ماسه 04 می باشد. خب متاسفانه تمامی مصالح فوق با توجه به شرایط کشور هرروز قیمت متفاوتی دارد بنا بر این قیمت دقیق در همان روز مشخص می شود که شما عزیزان جهت استعلام قیمت می توانید با ما تماس بگیرید و از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید جهت استعلام قیمت.
درباره پوشش ضد حریق بیشتر بخوانید: رنگ ضد حریق
مراحل اجرای پوشش ضد حریق سیمانی
پس از توافق طرفین و انجام امور قراردادی در ابتدا پس از رویت محل ، توسط کارشناسان ما و بررسی نقشه های سازه لیست خرید مصالح تهیه و به کارفرما به صورت کتبی ظرف 1روز کاری ابلاغ می گردد. پس از خرید مصالح به طبقات به صورتی که کارشناسان به کارفرما ابلاغ نموده اند حمل می گردد. پس از آماده بودن مصالح در ابتدا تیم جوشکار شروع به کار می کنند و زیرسازی را انجام می دهند.
پس از اتمام زیرسازی 1-3 طبقه بسته به شرایط کارگاه تیم شاتکار با دستگاه شاتکریت ماردونی وارد عمل می شوند و در 2 تا 3 پاس بسته به ضخامت و برودت هوا شاتکریت را با ماسه و سیمان انجام می دهند. پس از اتمام اجرای شاتکریت، تیم مهندسی مجموعه هر طبقه را به صورت رندم نمونه گیری نموده که در صورت کمبود ضخامت اصلاح صورت گیرد. پس از اصلاح ضخامت در صورت وجود طبقات به کارفرما تحویل داده می شود و امور اداری جهت درخواست بازدید پوشش از سازمان آتش نشانی صورت می گیرد.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
رزومه اجرایی تون کجا میتونم ببینم؟
سلام از طریق لینک https://azaristabana.com/company-resume/ میتونید مشاهده بفرمایین.