عناوین اصلی این مطلب
بهترین شرکت های مجری پوشش ضد حریق
پیشرفت روز افزون صنعت ساختمان، باعث شده تا مصالح جدیدی در زمینه ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از جدیدترین مصالح و فناوری هایی که میتوان در زمینه ساختمان سازی استفاده کرد، پوشش ضد حریق است.
پوشش ضد حریق در واقع یک لایه از مواد خاص تشکیل شده است که به مقاومت اسکلت فلزی و فولادی در برابر حریق و آتش سوزی کمک بسیاری میکند. پوشش ضد حریق دارای مدلهای مختلفی در صنعت ساختمان سازی است که هر کدام از آنها توسط یک شرکت ساختمانی خاص مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه با انواع این پوششها و شرکتهای مجاز به ارائه آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
شرکت های مجری پوشش ضد حریق انواع مختلفی دارند و متناسب با نوع پوشش، قوانین مختلف برای اجرای پوشش ضد حریق در شرکت ها در نظر گرفته شده است. به طور کلی پوشش های ضد حریق به سه نوع مصالح بنایی، مصالح معدنی و رنگ های ضد حریق تقسیم می شوند که هر کدام توسط شرکت های خاص اجرا می شوند.
پوشش ضد حریق با مصالح بنایی
پوشش های ضد حریق که با مصالح بنایی (ماسه و سیمان) اجرا می شوند، الزاما نیازی به ثبت شرکت ندارند و می توان با شخص قرار داد بسته شود چون نحوه دریافت تاییدیه آتش نشانی در پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی از طریق شرکت های مشاور آتش نشانی انجام می شود.
اما برای اطمینان بیش تر بهتر است که با شرکت هایی که در زمینه پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی فعالیت دارند، قرار داد بسته شود چون به هر حال قرار داد با شرکت های ثبت شده در کشور از اعتبار بالاتری نسبت به قرار داد با شخص بر خوردار هستند.
آذر ایستا مجری پوشش ضد حریق مصالح بنایی
در پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی نحوه اجرای پوشش یک نوع می باشد و این که شخص اجرا کند یا شرکت های مختلف پوشش ضد حریق اجرا کنند تفاوتی در نوع اجرا ندارند به طوری کلی در اجرای پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی مجری موظف هست طبق آیین نامه و استاندارد های آتش نشانی ابتدا سطح مقاطع فولادی را توسط توری رابیتس و میلگرد زیر سازی نماید و پس از آن المان های فلزی اعم از تیر های اصلی و فرعی سازه را با ضخامت چهار سانتی متر و ستون ها را با ضخامت دو و نیم سانتی متر پاشش نماید.
پس از آن که شرکت های مجری پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی پاشش المان های فلزی سازه را اجرا نمایند باید چند فرم مربوط به سازمان آتش نشانی را پر نمایند سپس شرکت مشاور آتش نشانی پروژه در خواست بازدید آتش نشانی را انجام می دهد و با توجه به زمان بندی های بازدید پروژه در آتش نشانی بازرسین برای بازدید به پروژه می روند و گزارش نهایی را به صورت آنلاین در کارتابل شرکت مشاور قرار می دهند و به کارفرما ابلاغ می شود.
پوشش ضد حریق با مصالح معدنی
اولین نوع از پوششهای ضدحریق، پوشش معدنی است. این نوع پوشش از ترکیب موادی به نام ورمیکولیت با گچ یا سیمان و الیاف به وجود میآیند. این پوشش معدنی دو نوع بوده و شامل سیمانی و گچی نیز میباشد.
این پوشش دارای رنگی بین سفید و خاکستری کم رنگ است و بیشترین کاربرد آن، حافظت از اسکلتهای فلزی در برابر حرارت بالا است. پوشش ضد حریق سیمانی به صورت یک لایه چند میلیمتری یا به صورت پوششی، روی سازههای اصلی ساختمان استفاده میگردد تا تحمل سازهها را تا 450 درجه بالا ببرد.
نوع بعدی پوشش ضد حریق گچی است. این پوشش نیز مانند پوشش سیمانی، برای محافظت از سازه در برابر گرما، روی اسکلت فزی اسپری میگردد اما در مقایسه با مواد سیمانی محدودیت کمتری دارد.
شرکتهای مجری پوشش ضد حریق معدنی
اهمیت بالای پوشش ضد حریق مواد معدنی، در استحکام ساختمان باعث شده تا هر شرکتی مجوز لازم برای اجرای این طرح را نداشته باشد. درواقع برای اجرای پوشش ضد حریق با مواد معدنی، حتما نیاز است که شرکت تاییدیه سازمان آتش نشانی را داشته باشد. به همین دلیل اجرای این طرح را نمیتوان به شرکتهای خصوصی و اشخاصی که فاقد مجوزهای آتش نشانی هستند، واگذار کرد.
شرکتهایی که طرح پوشش ضد حریق را اجرایی میکنند، باید حتما مراحل لازم را طی کرده و مجوزهای لازمه را از آتش نشانی دریافت کرده باشند. از طرفی شرکتهایی که توانایی کسب این مجوز را داشته باشند، در ایران زیاد نیست و برای دسترسی به اسم این شرکتها، میتوان به سایت رسمی سازمان آتش نشانی مراجعه کرد.
نکته مهم بعدی که در انتخاب شرکت برای اجرای طرح ضد حریق باید به آن توجه کرد، هزینههای اجرای پوشش از نظر هر شرکت است. برخی از این شرکتها، پوشش خود را براساس استاندارهای بین المللی انجام میدهند. برخی نیز برای پوشش ضد حریق ساختمانها، از استانداردهای متناسب با سازمان آتش نشانی استفاده میکنند.
در پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی قرار داد اجرای پوشش با شخص معتبر نمی باشد و حتما باید قرار داد اجرای پوشش ضد حریق با شرکت های عضو وندور آتش نشانی که در این زمینه فعالیت می کنند منعقد گردد، زیرا تاییدیه آتش نشانی باید توسط شرکت های لیست سازمان آتش نشانی انجام گردد در ذیل بیش تر در مورد تاییدیه آتش نشانی پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی توسط شرکت های مجری صحبت می نماییم.
شرکت های مجری پوشش های ضد حریق مصالح معدنی شرکت هایی هستند که طی مراحل مختلف توانسته اند مجوز و صلاحیت لازم برای تولید و اجرای پوشش ضد حریق مصالح معدنی را به دست آورند و این شرکت ها از نظر تعداد بسیار محدود می باشند که توانسته اند خود را در وندور آتش نشانی جای دهند که این شرکت ها در سایت آتش نشانی در یک لیست قابل مشاهده و دریافت می باشند .
اما در بحث اجرای پوشش های ضد حریق مصالح معدنی و هزینه آن، شرکت های عضو وندور آتش نشانی با یک دیگر متفاوت هستند ، به عنوان مثال برخی شرکت ها استاندارد های بین المللی دارند و با توجه به نوع متریال و استاندارد آن ، برخی المان های فلزی سازه (تیر ها و ستون ها) طبق جدول ضخامت تایید شده سازمان آتش نشانی ضخامت کمتری بر روی آن ها پاشش می شود و حتی برخی از تیر ها نیازی به مش بندی ندارند و برخی دیگر تنها یک چهارم آن مش بندی می شود.
در صورتی که برخی شرکت های مجری پوشش ضد حریق مصالح معدنی استانداردهای بین المللی ندارند و تنها استانداردهای داخلی از قبیل استاندارد سازمان تحقیقات را دریافت نموده اند و ضخامت پاشش شده روی المان های فلزی سازه ( تیر ها و ستون ها ) به مراتب بیشتر است و علاوه بر آن بسیاری از تیر ها و ستون ها به صورت فول مش بندی ( تمام مش بندی ) اجرا می شوند.
شاید برخی بر این باور باشند که وقتی شرکت های مجری پوشش ضد حریق مصالح معدنی وارد لیست ( وندور ) آتش نشانی می شوند دیگر به صورت دائم در آن لیست باقی می مانند و می توانند به فعالیت خویش ادامه دهند ولی این طور نیست، سازمان آتش نشانی و سازمان تحقیقات هر ساله از متریال تولید شده توسط شرکت های مجری پوشش ضد حریق آزمایش های متعددی می گیرند و در صورتی که این شرکت ها از آزمایش ها سربلند بیرون بیایند می توانند جایگاه خود را در وندور آتش نشانی حفظ کنند ولی اگر آزمایشات مربوط به متریال این شرکت ها منفی باشد این شرکت ها از لیست آتش نشانی خارج می شوند تا بار دیگر این استاندارها رد کسب نمایند.
به عنوان مثال در سال های اخیر برخی شرکت ها در وندور آتش نشانی بودند که از متریال تولید شده در خارج از کشور برای پوشش ضد حریق استفاده می کردند و دارای استاندارد های بین المللی بوده اند ولی توسط همین آزمایش هاط سالانه سازمان آتش نشانی و سازمان تحقیقات امتیاز آنها سلب گردیده است زیرا که این شرکت ها متریال معدنی را در داخل کشور تولید می کرده و به نام متریال وارد شده از خارج کشور ، با ضخامت کم اجرا می کردند که شناسایی شدند و از لیست خارج گردیده اند.
با تصمیم و درایت مسئولین کشور در سال اخیر متریال معدنی پوشش های ضد حریق، تنها در ایران تولید می شوند و متریال خارجی قابل استفاده نیستند و همین امر سبب می شود که چرخه کار و تولید در کشور در این زمینه بیشتر شود و شرکت های مجری پوشش های ضد حریق رشد کنند و کار آفرینی می نمایند.
برخی از این شرکت ها به افراد مجری پوشش های ضد حریق نمایندگی اجرا می دهند و اشخاص نیز می توانند تحت نظر یک شرکت مجری پوشش، فعالیت خود را آغاز نمایند.
رنگ ضد حریق
دومین نوع از پوششهای ضد حریق در صنعت ساختمان سازی، رنگهای ضدحریق هستند. این رنگها، درواقع لایههای بسیار نازک و مقاومی هستند که روی دیوارهای ساختمان کشیده میشوند. این نوع پوشش در مواجه با حرارت پف کرده و حالتی ذغالی پیدا میکند. همین موضوع باعث میگردد تا حرارت بالا نتواند به سازههای اصلی ساختمان، آسیب وارد کند. از جمله معایب مهم این پوشش میتواند به قیمت بالای آن اشاره کرد.
شرکتهای مجری پوشش رنگ ضد حریق
شرکتهای مجری طرح پوشش رنگ ضد حریق نیز مانند شرکتهای پوشش مواد معدنی، بسیار محدود هستند. از طرفی از آنجایی که حق استفاده از رنگ ضد حریق تنها به صورت انحصاری برای دو شرکت وجود دارد، هزینههای استفاده از این پوشش نیز بسیار بالا بوده و اصلا به صرفه نیست. به همین دلیل استفاده از این نوع پوشش در صنعت ساختمان سازی زیاد مرسوم نبوده و تنها در برخی از مکانهای خاص و بنا به نظر و سلیقه کارفرما، از پوشش رنگ ضد حریق استفاده میگردد.
شرکت های مجری رنگ های ضد حریق بسیار بسیار محدود می باشند به طوریکه تنها دو شرکت در ایران در اجرا و تولید رنگ های ضد حریق فعالیت می کنند. قیمت رنگ ضد حریق و اجرای آن بسیار گران قیمت می باشد و از آنجایی که این متریال ( رنگ ضد حریق ) به صورت انحصاری در دست دو شرکت می باشند، طبیعتا قیمت آن بسیار گران تر می شود و مقرون به صرفه نخواهد بود.
اما در برخی پروژه ها با توجه به محدودیت المان های فلزی ( تیر ها و ستون ها ) در ضخامت و یا بنا به سلیقه کار فرما ( اغلب در پارکینگ های مجتمع های بزرگ )، از رنگ های ضد حریق استفاده می گردد.
پوشش ضد حریق چیست؟
پوشش ضد حریق درواقع، به موادی گفته میشود که برای مقاوم سازی ساختمان و اسکلت فلزی، در برابر حریق به کار میروند. به عبارت دیگر، برای مقاومت بهتر اسکلت فلزی و فولادی ساختمانها، از یک لایه و پوشش مقاوم استفاده میکنند تا مقاومت و دوام آنها در برابر گرما افزایش یابد و آسیب کمتری را متحمل شوند.
شاید در نگاه اول، اهمیت استفاده از پوشش مقاوم به حریق، چندان به چشم نیاید. اما اجازه بدهید برای درک بهتر موضوع از یک مثال ساده استفاده کنیم. یک مجتمع تفریحی را در نظر بگیرید که دچار آتش سوزی شده است. از بخت بد زمان ساخت، برای این ساختمان از پوشش ضد حریق استفاده نشده است.
اگر این ساختمان دچار آتش سوزی شود، در عرض تنها چند دقیقه، درجه حرارت این ساختمان به 500 درجه ساتیگراد میرسد و ستونهای ساختمان خم میشوند و تمام افرادی که درون ساختمان قرار دارند، ممکن است در عرض یک ساعت جان خود را از دست دهند و فرصتی برای خروج نداشته باشند. اما اگر از پوشش ضد حریق برای این ساختمان استفاده شود، هم مقاومت ساختمان افزایش پیدا میکند و هم افرادی که درون ساختمان هستند، دو ساعت فرصت هست تا جان خود را نجات دهند.
3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام نوید رنگ پدرام بهترین شرکته ،، درسته ؟
سلام و درود، شرکت نوید رنگ پدرام یکی از قوی ترین شرکت های فعال در زمینه پوشش های ضد حریق می باشد و در لیست یا وندور آتش نشانی نیز حضور دارد و شرکت آذر ایستا بنا نماینده رسمی شرکت نوید رنگ پدرام می باشد.
اجرای سندبلاست ورنگ امیزی اپوکسی وضد حریق باتمام تجهیزات درخدمتم