پوشش‌های ضد حریق و تاثیر آن بر زندگی مدرن

پوشش‌های ضد حریق و تاثیر آن بر زندگی مدرن | آذر ایستا بنا

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

پوشش‌های ضد حریق و تاثیر آن بر زندگی مدرن

()

امروزه پوشش های ضد حریق یکی از ارکان اصلی سازه های فلزی هستند و از آن جایی که سازمان آتش نشانی و مرکز تحقیقات مجموعه باید ها و نباید هایی برای اجرای این پوشش تعیین نموده اند سازندگان ملزم هستند که پوشش ضد حریق را اجرا نمایند و این یک حرکت رو به جلو در صنعت ساختمان می باشد. در این مقاله به بررسی تاریخ پوشش های ضد حریق و انواع آن و نتیجه این پوشش ها در زندگی مدرن می پردازیم.

تعریف پوشش ضد حریق

پوشش مقاوم حریق یا فایر پروف مجموعه از متریال است که به صورت مصالح بنایی یا مصالح معدنی به صورت پاششی و رنگ های متورم شونده توسط پیسوله روی سطح المان های فلزی سازه اجرا می شود و بنا به نوع ساختمان از لحاظ مساحت و ارتفاع می تواند زمان متغیری برای مقاومت در برابر حریق داشته باشد.

پوشش ضد حریق در زندگی مدرن

الزام اجرای پوشش ضد حریق

پوشش های ضد حریق وظیفه دارند که از سازه فلزی در برابر حریق محافظت نمایند ˓ به این صورت که وقتی ساختمان دچار آتش سوزی می شود حریق گسترش می یابد و پس از گذشت چند دقیقه حرارت به سطح فلز می رسد. از طرفی به هنگام آتش سوزی مامورین سازمان آتش نشانی برای مهار حریق عملیات خویش را آغاز می نمایند.

Untitled 2

اگر سازه دارای پوشش ضد حریق باشد بنا به نوع مقاومت آن در برابر حریق مثلا اگر سازه دارای پوشش ضد حریق دو ساعت مقاومت در برابر حریق باشد به مامورین آتش نشانی دو ساعت زمان بیشتری می دهد که آتش را مهار کنند و همچنین حریق به سطح فلز نمی رسد و باعث ذوب شدن و خمش المان های فلزی نمی شود اما اگر سازه دارای مقاومت نباشد و حریق گسترده باشد ممکن است مامورین آتش نسانی نتوانند در زمان مورد نیاز حریق را مهار کنند و آتش سوزی موجب ذوب و خمش المان های سازه فلزی شده و در نهایت ساختمان تخریب می گردد و جان اهالی ساختمان و مامورین آتش نسانی به خطر می افتد.

انواع پوشش مقاوم در مقابل حریق

پوشش های ضد حریق دارای سه نوع می باشند ˓ پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی ˓ پوشش مقاوم حریق با مواد معدنی و رنگ ضد حریق یا متورم شونده. که هر کدام را به صورت جداگانه توضیح می دهیم

پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی

این پوشش ها جزو  مقرون به صرفه و از لحاظ اجرایی به مراتب آسان تر از انواع دیگر پوشش های ضد حریق می باشد و نحوه اجرای آن به این صورت است که ابتدا سطح المان های فلزی سازه مثل تیر ها و ستون ها را توسط میلگرد و رابیتس زیر سازی کرده و سپس مخلوط ماسه و سیمان و آب را توسط دستگاه های پاشش روی المان های زیر سازی شده پاشش می کنیم.

دستگاه های قابل استفاده در این نوع پوشش ها دو نوع هستند که عبارت است از دستگاه های ماردونی و دستگاه های پیستونی که معمولا برای با کیفیت بودن اجرا از دستگاه های ماردونی استفاده می شود اما مشکل اصلی این متریال این است که سازه را سنگین می کنند و ظاهر بی کیفیت تری نسبت به متریال های دیگر دارند.

پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی

پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی

پوشش های ضد حریق با مواد معدنی جزو متریال متوسط از لحاظ قیمتی و اجرا دسته بندی می شوند و به دو دسته مواد معدنی و مواد پایه گچی تقسیم می شوند و اجرای این پوشش ها به این گونه است که باید ابتدا سطوح المان فلزی را شست و شو داده می شود و سپس توسط توری زیر سازی می شود و پس از آن با دستگاه ماردونی و میکس متریال معدنی با آب این مواد ضد حریق روی المان های ازه فلزی پاشش می شوند و اما متریال ضد حریق معدنی پایه گچی را نمی توان  در قسمت های نما و نواحی مرطوب مثل طبقات منفی استفاده نمود و حتم باید در این نواحی از متریال پایه سیمانی استفاده کرد.

این پوشش های ضد حریق از مصالح بنایی سبک تر هستند و بعضا از ضخامت کم تری نیز بر خوردار هستند و کیفیت اجرای بهتری نیز دارند و از لحاظ ظاهری مناسب می باشند اما از لحاظ قیمتی کمی گران تر از مصالح بنایی می باشند.

رنگ های ضد حریق یا متورم شونده

این نوع پوشش نسبت به دو پوشش ضد حریق دیگر یعنی مصالح بنایی و مصالح معدنی بسیار با کیفیت تر است و نهایت ضخامت آن حدود دو الی سه میلی متر است و بسیار ظاهر زیبا و وزن کمی دارد اما قیمت آن بسیار گران می باشد و اکثرا در مکان هایی که محدودیت اجرایی با پوشش های دیگر را دارند از این متریال استفاده می شود مثل موتور خانه ها.

اما اجرای این متریال به این صورت است که ابتدا سطح المان فلزی شست و شو می شود و سپس توسط پیسوله روی سطوح فلزی پاشش می شود. عملکرد رنگ های ضد حریق به این گونه می باشد که پس از رسیدن حرارت به آن ها متورم می شوند و از رسیدن حریق به سطح فلز جلوگیری به عمل می آید.

تاثیر پوشش مقاوم در زندگی مدرن

s2ha

در بالا توضیحات مختصری در مورد پوشش ضد حریق بیان کردیم ˓ در گذشته ساز و کار ساخت سازه فلزی به این گونه بوده است که  برای مقاوم سازی استفاده نمی گردید و همین امر سبب این میشد که بسیاری از سازه فلزی پس از سانحه آتش سوزی و محبوس شدن افراد ساختمان در واحد ها تخریب می شدند و همواره زندگی بسیاری از انسان ها در به خطر می افتاد و بسیاری نیز جان خود را از دست می دادند.

اما پس از پیشرفت جوامع بشری و تفکرات انسان ها در سازمان حیاتی مثل سازمان آتش نشانی تصمیماتی در خصوص  گرفته شد و در ابتدای امر برای تفهیم بیش تر دستور العمل ها به سازندگان مقرر گردید که یکی از شرایط صدور پایان کار ساختمان منوط به دریافت تاییدیه پوشش های ضد حریق از سوی سازمان آتش نشانی باشد که همین موضوع باعث شد که کم کم موضوع پوشش ضد حریق بیش تر از پیش رعایت گردد.

در زندگی مدرن که همواره بسیاری از جوامع به دنبال آسایش و تامین ایمنی افراد جامعه می باشند می توان استفاده از پوشش مقاوم  را یک پیشرفت لحاظ نمود زیرا که وقتی یک ساختمان دچار آتش سوزی می شود افراد ساکن در ساختمان یه زمان دو الی سه ساعته برای خروج از ساختمان دارند و هچنین سازه تخریب نمی شود چون ماموران آتش نشانی قبل از رسیدن آتش به سطح فلز اسکلت سازه˓ آن را مهار می کنند و در نتیجه نه تنها جان افراد ساکن ساختمان در امان می ماند بلکه هزینه های ساخت مجدد ازه نیز از بین می رود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان میتوانید با پشتیبانی آذر ایستا بنا در ارتباط باشید.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.