هواکش صنعتی نوعی از هواکش است که وظیفه مهم آن جا به جایی هوا یا این که هوای آلوده به دود و گاز، میباشد. هواکش صنعتی در دو دسته بندی محوری و گریز از مرکز میباشد.
عناوین اصلی این مطلب
کاربرد گسترده هواکش صنعتی
هواکش صنعتی یکی از مهمترین نیازهای هر فضای کاری صنعتی میباشد. از آنجایی که خیلی از دستگاهها و امکانات صنعتی گرما و آلایندههای متعددی تولید مینمایند، حدودا کل کارخانهها و کارگاهها از جمله صنعتهای شیمیایی، پزشکی، اتومبیل سازی، کشاورزی، معدن، تهیه غذا، تولید و اکثری از صنایع دیگر از انواع متفاوت هواکش صنعتی به کارگیری مینمایند تا هوای تازه را وارد فضای کار خویش نمایند و اینکه عطر و بوی نامطبوع را بیرون کند.
اما به غیر از صنعتهای، مکانهای دیگری مثل باشگاههای ورزشی که در تحت زمین قرار دارند، انبارها و پارکینگهای زیر زمینی نیز میبایست برای ضمانت سلامت فضا و هوایی استشمام مینمایند از هواکش صنعتی به کارگیری نمایند.
از هواکش صنعتی در چه مکانهایی استفاده میشود؟
هواکش صنعتی در واقع حرکت و جابه جایی هوا و گازها را تسریع مینماید. نقش اصلی و برجسته هواکش صنعتی را هیچ وقت نباید نادیده گرفت، چرا که این جابه جایی هوا برای اکثری از کارگاهها و صنایع امری ضروریست. این هواکشها در واقع هوای مملو از آلایندههای مختلفی که در فضاهای سربسته و محدود قرار دارد را به بیرون فرستاده و هوای تازه و پاکیزه را از فضای آزاد به درون فضا میفرستند.
از این هواکشها و یا اگزاست فن در خیلی از مجموعههای ساختمانی برای خنک و یا خشک کردن فضا به کارگیری میگردد. علاوه بر این، به کارگیری از هواکش صنعتی در اکثری از سالنهای ورزشی که هوا در آنها به سرعت گرم و مرطوب میگردد نیز بسیار متداول و حتی ضروری میباشد.
به کارگیری از این هواکشها در اکثری از فضاهای کارخانهای که در آنها دمای فضا بسیار بالا میرود و در آنها ساختمان به هر دلیلی امکان به کارگیری از کولر نیست و این افزایش دما ممکن است سبب توقت خط تولید گردد هم متداول میباشد. خیلی از گلخانهها، استخرها، حمامهای عمومی و مراکز آب درمانی نیز به خاطر کاهش رطوبت فضا، انواع هواکش صنعتی را به کار میگیرند.
در رستورانها، مراکز پخت غذا، کارخانههای تولیدی خوراک نیز از هواکش صنعتی با هدف بیرون کردن دود، بوی غذا و بخار ناشی از پخت طعام به کارگیری مینمایند. به این ترتیب، احتمالاً تا کنون به اهمیت به کارگیری از این هواکش ها واقف گردیده باشید، چرا که آنان با تهیه و حفظ هوای مناسب در فضا، همه روزه جان و سلامت هزاران نفر پرسنل و مشتری را حفظ مینمایند.
کلاسهای گوناگون هواکش صنعتی
هواکشهای صنعتی در انواع و اندازههای مختلفی ساخته میشود که هر مورد از آنها عموما برای مصارفی خاص کاربرد دارند. اندازهی هواکش صنعتی عموماً رابطه مستقیمی با اندازهی محیطی دارد که قرار است هواکش در آن گزینه به کارگیری قرار بگیرد. همانگونه که از تیتر صنعتی پیداست، از این هواکشها عموما در محیطهای وسیع به کارگیری میگردد.
هواکشهای صنعتی را معمولا بر حسب اندازه و توان خود، و با به کارگیری از اعداد مختلفی دسته بندی مینمایند. به صورت کلی این هواکشها را به سه کلاس کلی گروه بندی مینمایند. در این نوع نظام دسته بندی که بوسیله انجمن جنبش و جابجایی هوا موسوم به AMCA ارائه گردیده است، هر چه شمارهی کلاس فراتر باشد، هواکش صنعتی نیز گرانتر بوده و کارایی بهتر و قویتری نیز خواهد داشت.
از سوی دیگر، هرچه شماره کلاس هواکش پایینتر باشد، کارایی آنها ضعیفتر بوده، قیمت کمتری دارند و برای به کارگیری در فضاهای کوچکتر مطلوب خواهند بود. تا جایی که حتی بعضی از کلاسهای پایین این هواکشها قابل حمل میباشند و از آنها میتوان برای نظافت فضاهای کوچک و یا انتقال هوا در فضاهای کوچک بهره مند شد.
بر این اساس، پیش از خرید هواکش صنعتی، حتما دربارهی مساحت مکانی که قصد دارید از هواکش در آنجا به کارگیری نمایید اطمینان حاصل نمایید و آنگاه هواکش مناسبی را با دقت به نیازهای خود انتخاب نمایید.
انواع هواکش صنعتی
انواع گوناگون هواکش صنعتی را بسته به این که در چه جایی مورد به کارگیری قرار میگیرند و یا بر حسب شیوه نصب آنها گروه بندی مینمایند. سبکهای گوناگون هواکش صنعتی را میشود به هواکشهای پایه دار زمینی، هواکشهای دیواری که روی دیوار و پانلها نصب میگردند، هواکشهای کانالی و دمندهها تقسیم کرد.
ولی هر یک از این هواکشها کارکرد خاصی دارند و با اهداف خاصی ساخته شدند، به این ترتیب فقط وقتی میتوانید حداکثر به کارگیری را از آنها نمایید که انتخاب خود را به درستی و با در نظر گرفتن موقعیت محیطی و نیازهای خود انجام دهید.

به عنوان مثال، هواکشهای صنعتی پایه دار احتیاجی به نصب شدن روی مکان خاصی ندارند. این مدل را میتوان تطبیق پذیرترین سبک دانست، چرا که آن را در هر جایی میتوان استفاده کرد تا جریان هوا ساخت و دمای هوا را کاهش داد. سبکهای دیواری، همانگونه که از نامشان نیز پیداست، برای تهویه هوا حتما میبایست روی بخشی از دیوار نصب شوند.
مزایای به کارگیری از هواکش صنعتی
در صورتی که از هواکش صنعتی به درستی و در موقعیت درست مصرف شود، مزایای مختلفی را به همراه خواهند داشت. این هواکشها با حذف آلایندهها، ذرات معلق، دود و بوهای نامطبوع، هوای فضا را مطبوع و سالم میسازند.
علاوه بر این، از آنجایی که هواکشهای صنعتی دما و میزان رطوبت فضا را کاهش میدهد، مزایای زیادی را در دست کارخانهجات قرار میدهند. هر یک از انواع گوناگون مدلهای این هواکشها، مکانیسم و کارایی ویژهای دارند، به این ترتیب به کارگیری از هر کدام از آنان مزایای خاصی را به همراه خواهد داشت.