سیر تا پیاز نحوه اجرای پوشش ضد حریق | ساختمان اسکلت فلزی

نحوه اجرای پوشش ضد حریق | آذر ایستا بنا

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

سیر تا پیاز نحوه اجرای پوشش ضد حریق | ساختمان اسکلت فلزی

()

نحوه اجرای پوشش های ضد حریق به سه دسته تقسیم می شود که عبارت هستند از پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی، پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی و رنگ های ضد حریق یا متورم شونده، که در این مطلب هر کدام را به صورت جداگانه توضیح می دهیم.

اجرای پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی (پایه سیمانی)

پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی به دو قسمت تقسیم می شود که در ذیل به توضیح آن می پردازیم. در ابتدای امر اجرای پوشش ضد حریق یا پوشش مقاوم حریق با مصالح بنایی باید زیر سازی انجام گیرد، زیر سازی شامل مصالح مختلفی از جمله توری  رابیتس، میلگرد و الکترود می باشد که طبق ضوابط آتش نشانی و فرمول های خاص سازمان تحقیقات، جوشکاری و رابیتس کاری المان های سازه های فلزی انجام می گیرد.

نوع رابیتس و نوع میلگرد استفاده شده در زیرسازی استاندارد های خاص خود را دارد به عنوان مثال هر چقدر رابیتس سبک تر باشد تعداد میل گرد هایی که رابیتس را نگه می دارند بیشتر میشود چون هنگام شات کریت اگر رابیتس سبک باشد و توسط میل گرد مهار نشود شکم می دهد و قابل قبول نمی باشد، همچنین رابیتس ها باید به طور کامل به المان بچسبند و سپس توسط میگلرد جوشکاری شوند به عنوان مثال در ستون های آی شکل رابیتس باید دور ستون بچرخد و در تو رفتگی ستون نیز بچرخد به طوری که پس از شات کریت حالت آط شکل داشته باشد.

اجرای پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی | آذر ایستا بنا

پس از مرحله زیر سازی، مرحله شات کریت انجام می شود، مصالح پاشش شات کریت شامل سیمان، آب، ماسه سیلیکاته می باشد و طرح اختلاط آن به گونه ای است که بتن عیار ۴۰۰ تولید می کند و به سطوح المان های سازه ای پاشش می شود، ضخامت قابل قبول برای سازمان آتش نشانی و سازمان تحقیقات برای پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی برای تیر ها چهار سانتی متر و برای ستون ها دو و نیم سانتی متر است.

دستگاه پاشش برای پوشش ضد حریق مصالح بنایی دو نوع است، دستگاه شات کریت ماردونی که مصالح را ابتدا توسط میکسر مخلوط می کند سپس به صورت سفت به سطح فلز پاشش می کند و سطحی صاف و زیبا به وجود می آورد و همچنین مصالح کمتری نسبت به دستگاه پیستونی مصرف می کند ولی اصطحلاک بیشتری نیز نسبت به دستگاه ماردونی دارد.

و اما دستگاه پیستونی مصالح را به صورت شل میکس می کند و سپس به سطح فلزی پاشش می شود که به علت پاشش شل و پخش ، میزان مصالح مصرفی آن بیش تر از دستگاه ماردونی می شود که اجرای پوشش با دستگاه ماردونی به علت پرت کم مواد و ظاهر زیبا تر بهتر می باشد . پاشش ملات ماسه وسیمان در دو پاس به سطح فلز پاشیده می شود.

پوشش ضد حریق با مصالح | آذر ایستا بنا

پاس اول پس از پاشش خشک می شود سپس پاس دوم پاشش می شود و ضخامت تنظیم می گردد . پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی ارزان ترین قیمت را در بین پوشش های ضد حریق دارند چون ترکیب مصالح بنایی به راحتی در دسترس می باشد و مواد اولیه آن قیمت کمتری دارند .

واحد محاسبه قیمت در پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی اغلب متر مربع سطح کار انجام شده است مگر کار های کوچک که به صورت چکی انجام می شود ، کار هایی که به صورت سطح کار انجام شده متره می شوند به این صورت است که ضخامت پاشش شده روی سطح تیر و ستون به صورت آفست محاسبه می گردد . پس از اتمام پاشش ملات ماسه و سیمان مراتب اداری طی می شود و بازرس آتش نشانی برای تایید نهایی اجرا می آید و پس از انجام تست های مربوطه (مثل تست چکش و تست ضخامت ) ، گزارش تایید را به سازمان ارائه می دهد .

اجرای پوشش ضد حریق پایه معدنی

پوشش های ضد حریق مصالح معدنی ، با توجه به نوع مواد مصرفی اجرا های متفاوتی دارند ولی در کل سه مرحله برای اجرا دارند که شامل شست و شو ، زیر سازی و پاشش شات کریت می باشد.

پوشش های ضد حریق معدنی با توجه به استاندارد های کسب شده توسط شرکت مورد نظر برخلاف پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی که در اجرا یکسان بودند ، دارای تنوع در اجرا هستند به صورتی که برخی متریال دارای استاندارد ، بدون زیر سازی و با ضخامت کم تر پاشش می شوند و برخی به صورت فول مش و با ضخامت بیش تر پاشش می شوند برخی متریال تولید شده در خارج از کشور هم با ضخامت تنها یک سانتی متر اجرا می شوند.

مرحله شست و شوی المان های فلزی مرحله مهم و حساسی است ، چون شست و شوی خوب باعث می شود که پوشش پس از پاشش بر روی المان ها، دچار طبله و تو خالی بودن نشود و مورد تاییدیه سازمان تحقیقات و آتش نشانی باشد، شست شو معمولا توسط واتر جت انجام می گیرد.

WhatsApp Image 2020 07 19 at 8.05.57 AM

مرحله زیر سازی با توجه به نوع متریال مصرفی متفاوت است به طوریکه در برخی متریال ها زیر سازی باید به صورت فول مش یعنی زیر سازی کل سطح تیر ها و ستون ها انجام گیرد ، در برخی  دیگر از متریال زیر سازی به صورت نیمه فول اجرا می گردد به عنوان مثال بیست و پنج در صد از تیر های بزرگ باید مش بندی شوند.

در مرحله پاشش، متریال معدنی با آب مخلوط شده و بر روی سطوح فلزی پاشیده میشوند، متریال معدنی به صورت کیسه کیسه بسته بندی شده اند. پس از پاشش متریال معدنی بازرسین سازمان آتش نشانی برای تایید پوشش ضد حریق به ساختمان مراجعه می کنند و تست ضخامت و چسبندگی را انجام می دهند.

نحوه اجرای رنگ های ضد حریق و یا رنگ های متورم شونده

این نوع پوشش های ضد حریق شامل زیر سازی نمی شوند و ابتدا باید المان های فلزی را به دقت شسته شوند، سپس یک دست رنگ آستر می زنند و در مرحله بعد رنگ نهایی زده می شود.

جمع بندی

پوشش های ضد حریق به سه دسته تقسیم می شوند که هر کدام به شکلی مخصوص اجرا می شوند. پوشش های ضد حریق با مصالح بنایی ابتدا باید با توری رابیتس زیر سازی شوند سپس با دستگاه های شات کریت ماردونی و یا پیستونی روی سطوح فلزی سازه پاشش شوند. پوشش های ضد حریق با مصالح معدنی که ابتدا باید المان های فلزی شست و شو شوند سپس با توری مرغی زیر سازی شوند سپس با دستگاه های شات کریت ماردونی روی سطوح فلزی سازه پاشش شوند. رنگ های متورم شونده ابتدا شست و شو سپس در چند پاس روی سطوح فلزی را پوشش می دهند.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام قیمت پوشش ضد حریق پایه سیمانی رو می خواستم
    آیا ارسال نقشه سازه جهت استعلام قیمت الزامی می باشد؟

    پاسخ
    • azaristabana
      1399-09-28 3:10 ب.ظ

      با سلام خدمت جناب مهندس گلکار عزیز
      در صورتی که استعلام قیمت در رابطه با اجرای پوشش ضد حریق با مصالح معدنی باشد ، بله اجباری است ،اما اگر پوشش ضد حریق پایه سیمانی (ماسه و سیمان) را انتخاب کنید ، احتیاجی به نقشه سازه نیست و فقط بازدید میدانی کارشناسان ما جهت قیمت دهی کافی می باشد.
      با تشکر از ارسال نظر شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.