آشنایی با تاریخچه بوجود آمدن آتش نشانی در دنیا

آشنایی با تاریخچه بوجود آمدن آتش نشانی در دنیا | آذر ایستا

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

آشنایی با تاریخچه بوجود آمدن آتش نشانی در دنیا

()

امروزه در هیچ یک از کشورهای دنیا نمی‌توان شهر بزرگی یافت که در آن برای پیشگیری و نبرد با حریق تشکیلات آتش نشانی و ایمنی وجود نداشته باشد. سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی با حفاظت و صیانت از سرمایه‌های ملی در برابر حریق و رویدادها می‌تواند نقش مهمی را در پیشرفت اقتصادی کشور داشته باشد.

چگونه بشر به آتش دست یافت؟

به طور کلی پیش از آن که انسان به حریق دسترسی پیدا کرده و از آن به کارگیری کند آثار و مخاطرات آن را مشاهده کرد به عنوان نمونه هنگامی که بر اثر اصابت صاعقه جنگل در گیر آتش سوزی می‌شد، انسان اولیه مشاهده کرد که در نتیجه حریق نور و حرارت ایجاد می‌شود از طریق مرگ حیوان‌های گوناگون که در محاصره حریق قرار گرفتند و رویدادهای دیگر مواردی بود که خطرات آتش از بدو پیدایش آن ثابت کرد، به طور دقیق معلوم نیست که بشر از چه تاریخی به آتش دست یافت.

یکی از کهن‌ترین نشانه‌ها در این خصوص در سال 1919 در غار شوکتین بدست آمده، استخوان‌های سوخته که در این غار بنا شده در نزدیکی چین بدست آمد اثبات می‌کند بشر چگونگی به کارگیری از آتش را می‌دانسته می‌باشد نشانه‌های دیگری نیز مانند غار کشف گردیده در دوردونی فرانسه که بقایای کوره‌ها و اجاق‌های این غار نشان می‌دهد که هزاران سال گذشته آتش مورد به کارگیری قرار می‌گرفت.

به هر ترتیب بشر به آتش دست یافت و از آن استفاده کرد و ضمن رفاه و آسایش حاصل از به کارگیری آن مانند نجات از تاریکی و سوز و سرما، پخت و پز، دور کردن حیوان‌های وحشی و غیره به توسعه مهمی نظیر، ابزار سازی، سفالگری و ذوب فلزات نیز نائل شد.

شهرهایی مثل لندن، توکیو، نیویورک، شیکاگو، بالتیمور، هامبورگ، سانفرانسیسکو هنوز خاطره حریق‌های وحشت آور خود را از خاطر نبرده‌اند. حریق‌هایی که هر یک از این شهرها را در معرض انهدام و نابودی کامل قرار داده بود و هنوز بعد از گذشت سالها از آن‌ها به عنوان یک فاجعه بزرگ یاد می‌شود.

بعد از حریق لندن، زندان‌های انگلیس مدتها پر از بدهکارانی بود که کل دارائی خویش را در این آتش سوزی از دست داده ورشکست شده بودند و شاید تنها راه حل ممکن ابداع بیمه آتش سوزی بود. بر این اساس خسارات ناشی از حریق‌های احتمالی بین گروه بسیاری تقسیم گردیده و در نتیجه از ورشکست شدن اشخاص جلوگیری می‌شد.

آتش سوزی بزرگ لندن

اقدام به تاسیس بیمه حریق به معنی امروزی برای اولین بار در 3 دسامبر 1591 در شهر هامبورگ آلمان صورت گرفت این شرکت صندوق آتش سوزی هامبورگ نام داشت. در انگلستان پس از آتش سوزی بزرگ لندن، شرکت‌های بیمه بشکل‌های گوناگون درباره‌ی پیشگیری و اطفاء آتش سوزی شروع به کار کردند.

آتش نشانی در دنیا

آتش سوزی‌های آتی شرکت‌های بیمه را در معرض خطر قرار داد. به همین عامل در سال 1833 در لندن از ترکیب واحدهای آتش نشانی چندین شرکت بیمه سازمان واحدی بنام بنگاه ماشین‌های آتش نشانی لندن احداث شد. این شرکت 80 نفر آتش نشان تمام وقت در اختیار داشت که در 13 پایانه آتش نشانی خدمت می‌کردند و در همین سالهای نخست تلمبه‌های بخار آتش نشانی ابداع شد.

تشکیل واحد آتش نشانی بوسیله موسسات بیمه

صندوق حریق شهر هامبورگ یکی از پیشگامان احداث واحدهای آتش نشانی بوسیله شرکت‌های بیمه می‌باشد. در سال 1728 اداره تاسیسات آتش نشانی به این موسسه بیمه ملحق شد. در انگلیس پس از حریق لندن، موسسات بیمه شروع به پیشگیری و مهار حریق کردند؛ برای مثال این کارها می‌شود به مطالعه در زمینه‌ی ایجاد آتش سوزی، استخدام اشخاص آتش نشان و ساخت امکانات آتش نشانی اشاره نمود.

در آن زمان هر یک از شرکت‌های بیمه به فعالیت‌های مختلفی برای جلوگیری و مهار حریق می‌پرداختند؛ مثلا شرکت بیمه یونیون به او‌لین هر کس خبر آتش سوزی را به اطلاع آنها می‌رساند یک شیلنگ جایزه می‌داد و آتش نشانان استخدام شده به وسیله این موسسه بیمه در هنگام آتش سوزی به محل واقعه رفته و جان اشخاص را با نبرد با حریق، نجات می‌دادند.

نکته جالب در تاریخچه آتش نشانی دنیا این نکته می‌باشد که در آن زمان هر یک از موسسات بیمه نشان فلزی مخصوصی که نماد آتش سوزی نام داشت برای واحد آتش نشانی خویش انتخاب کرده بودند که در هنگام عقد قرارداد به بیمه گذار تحویل داده می‌شد تا در محل مناسبی از ساختمان بیمه گردیده آن را نصب نمایند.

هنگام حریق آتش نشانان از شرکت‌های گوناگون بیمه آتش سوزی به محل حادثه می‌رسیدند و با مشاهده نشان آتش چنانچه نشان مرتبط با بیمه خودشان بود دست به کار می‌شدند و در غیر این صورت بدون هیچ عکس العملی محل حادثه را ترک می‌کردند.

آتش نشانی جهان

تمهیدات لازم جهت به حداقل رسیدن خسارات ناشی از آتش سوزی از همان ابتدای ساخت بنا لازم است. اجرای پوشش ضد حریق عملیاتی است که توسط متخصصان انجام میشود. مجموعه آذر ایستا پدرام سازه با بهره گیری از ماهرترین کارشناسان اجرای پوشش ضد حریق در اکثر نقاط کشور فعالیت دارد.

ادغام واحدهای آتش نشانی

بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی شرکت‌های بیمه به این نتیجه رسیدند که شیوه واحدهای آتش نشانی آن‌ها معقول نمی‌باشد؛ چون صرف نظر از محل شروع آتش سوزی، حریق در طول مدت زمان کوتاهی توسعه می‌یابد و وسعت یافتن آتش در کل منافع کل موسسات را در خطر می‌اندازد به همین عامل موسسات بیمه خیلی سریع به یکنواخت ساختن عمل واحدهای آتش نشانی خویش به هماهنگی و تفاهم رسیدند و برای کارهای مرتبط با اطفای آتش سوزی، سازمان واحدی را تشکیل دادند.

در سال 1833 میلادی در لندن واحدهای چندین شرکت بیمه با هم ادغام شدند و سازمان واحدی به نام بنگاه ماشین‌های آتش نشانی احداث شد. این شرکت در حدود80  نفر آتش نشان تمام وقت در اختیار داشت که در 13 پایانه آتش نشانی خدمت می‌کردند. در این سال‌ها بود که اولین تلمبه بخار آتش نشانی ابداع شد.

میتوانید با مراجعه به ویکی پدیا و مطالعه این صفحه اطلاعات بیشتری را کسب کنید

امروزه آتش نشانی رکن اصلی و مهم کشورهای توسعه یافته را تشکیل می‌دهد و خدمات آنها در اطفای آتش نشانی خلاصه نمی‌شود و عمل‌هایی از جمله نجات محبوس شدگان زیر آوارهای ساختمان، آسانسور و …، مقابله با حیوان‌های وحشی، نجات مصدومین از حوادثی همانند چرخ گوشت، رینگ‌های فلزی، دستگاه‌های برش و …فقط تعدادی از مورد سرویس‌های سازمان آتش نشانی است. مجموعه آذر ایستا با سالها تجربه موثر در زمینه اجرای پوشش ضد حریق آماده خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان است.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.